Η άρνηση της βουλής αλλά και οι τεκμηριωμένες θέσεις των πολιτικών κομμάτων και Κινήσεων, μεταξύ των οποίων και οι καθαρές θέσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών έχουν τοποθετηθεί από την Κυβέρνηση και τους κυβερνώντες στα συρτάρια. Κωφεύοντας στα πάντα και εμμένοντας στην πολιτική της, η Κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτα στο Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2019, το οποίο κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στην Κομισιόν,παρά την ακύρωση του νόμου περί ιδιωτικοποιήσεων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ως Οικολόγοι δεν στεκόμαστε δογματικά απέναντι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Εμείς για παράδειγμα ζητούμε εξηγήσεις γιατί καθυστερεί η ιδιωτικοποίηση του χρηματιστήριου , ενός ημικρατικού οργανισμού που δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον και για τον οποίο η απόφαση της ιδιωτικοποίησης έχει παρθεί από χρόνια αλλά δεν εφαρμόζεται. Έχουμε ευθύνη προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, του συμφέροντος των καταναλωτών και πολιτών αλλά και το συμφέρον των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη όμως, με την πολιτική που εφαρμόζει φαίνεται να έχει αποφασίσει να παραδώσει όλους – ακόμα και τους κερδοφόρους – ημικρατικούς οργανισμούς στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε δει την ιστορία να καταγράφει τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι από τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές, κάποιοι θα ευνοηθούν από τις μίζες και τα δώρα των επενδυτών που θα απλώσουν τα χέρια τους στους ημικρατικούς οργανισμούς.