Στην πληγείσα από τον ανεμοστρόβιλο περιοχή της Λευκωσίας, στους Αγίους Τριμιθιάς μετέβησαν το πρωί η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κα. Έφη Ξάνθου συνοδευόμενη από την Επαρχιακή Γραμματέα Λευκωσίας κα. Φρόσω Αποστολίδου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Γιώργο Ηλιάδη.  

Η κα Έφη Ξάνθου δήλωσε : “Η κατάσταση στα 40 περίπου υποστατικά, πλείστα εκ των οποίων σπίτια, στα οποία έγινε επιτόπια επίσκεψη έχουν υποστεί ζημιές που σε κάποιες περιπτώσεις η επιδιόρθωση τους θα κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτή τη φάση γίνεται καταγραφή, ωστόσο οι πληγέντες ιδιότητες περιουσιών εκφράζουν έντονα παράπονα ως προς τον τρόπο καταγραφής των ζημιών. Όπως καταγγέλλουν, πολλές από τις ζημιές της θεομηνίας δεν καταγράφονται, καθώς κρίνονται από τους λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης ως αμελητέες. Στις απώλειες επίσης δεν φαίνεται να καταγράφονται οι ζωές κατοικίδιων ζώων που πέθαναν κατά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Επιπλέον, η προϋπόθεση ότι για να πληρωθούν οι ζημιές χρειάζεται να προσκομιστούν οι αποδείξεις, είναι ένα πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών που το οικονομικό τους περιθώριο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες είναι νέα ζευγάρια που ακόμα πληρώνουν στεγαστικό δάνειο.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν διανοούμαστε ότι το κράτος δεν θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες με τρόπο που να είναι ανακουφιστικός, μετά τα όσα πέρασαν. Καλούμε την Κυβέρνηση να συμπαρασταθεί στους πληγέντες από τη θεομηνία με κάθε τρόπο, βοηθώντας τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους”. 

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14