Ορισμένοι φαίνεται ότι συνεχίζουν να παίζουν με τη δημόσια υγεία. Οι κρατικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να δώσουν άδεια σε βιομηχανία παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στην Αραδίππου να μπορεί να διαχειρίζεται νεκρά ζώα.

Με έναν περίεργο τρόπο και χωρίς να εξεταστούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έχει προγραμματίσει για σήμερα συνάντηση στο γραφείο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για να αποφασιστεί η αδειοδότηση προς την εταιρεία.

Καταγγέλλουμε ότι μια τέτοια διαχείριση είναι εκτός των όρων της Πολεοδομικής άδειας και παραβιάζει την πολεοδομική νομοθεσία. Δημιουργεί παράλληλα εύλογες ανησυχίες για την υγεία των ζώων που διαβίουν στις γειτονικές μονάδες, ενώ ο Δήμος Αραδίππου και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αραδίππου φαίνονται να είναι αντίθετοι.

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, προς τον Διευθυντή Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, τον Διευθυντή Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Τμήματος Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, εξέφρασε την αντίθεση του για την παραχώρηση άδειας και γνωστοποίησε ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.