Ως Κίνημα Οικολόγων  – Συνεργασία Πολιτών κατανοούμε πλήρως τις αντιδράσεις των Κυπρίων φοιτητών, αλλά και των οργανώσεων των Ποντίων και Κωνσταντινοπολιτών, των Αρμενίων και των Κούρδων για την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερτογάν στην Αθήνα.

Την ώρα που η Τουρκία δυσκολεύεται να βρει συμμάχους στη διεθνή κοινότητα, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα αναμένεται να αξιοποιηθεί προκειμένου να αναστηλωθεί το πληγέν διεθνώς κύρος της χώρας που κατέχει παράνομα τη μισή μας πατρίδα.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η ενέργεια του Ερντογάν να επισκεφτεί -τάχα ιδιωτικά – την Θράκη. Τέτοιου είδους ενέργειες -που είναι συνήθεια από πλευράς της τουρκικής ηγεσία – προκαλούν εθνικιστικές εξάρσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων και πυρπολούν το κλίμα συνεννόησης μεταξύ των λαών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το πρώτο θέμα που πρέπει να συζητηθεί και να ζητηθούν στερεά βήματα από την Τουρκία, είναι η άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από το νησί μας. Αναμένουμε ότι αυτό θα κάνουν οι Έλληνες επίσημοι που θα συναντήσουν τον Ερντογάν.