Δήλωση αναπληρώτριας Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφιας ευρωβουλευτή κ. Έφης Ξάνθου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπαν πως καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ επειδή υπάρχει ανισομερής μεταχείριση του προσωπικού, γιατί η διοίκηση του είναι σπάταλη και ότι δεν είναι ποιοτικά τα προγράμματα του. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν υπάρχει αντικειμενική παρουσίαση των ειδήσεων και γίνεται ανισομερής εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων στα προγράμματα του.

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Έχουν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, δένοντας τα χέρια της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή αφήνοντας την χωρίς να μπορεί να κάνει την όποια δαπάνη, χωρίς να μπορεί να πληρώσει μισθούς ή άλλη υποχρέωση, οδηγώντας το ΡΙΚ ουσιαστικά σε λουκέτο.

Η διαβεβαίωση του κ. Νεοφύτου ότι θα πληρωθούν οι μισθοί τέλος του μήνα είναι επίφοβη, αφού πρέπει να υπάρξει κατάθεση νέου νομοσχέδιου προϋπολογισμού μέχρι την Πέμπτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων (παραβιάζοντας τον κανονισμό που απαγορεύει την συζήτηση νομοσχεδίου ή πρότασης νόμου που έχει καταψηφιστεί στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο εκτός και αν προκύψουν νέα στοιχεία), να συζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, να υπερψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα, και μάλιστα όλα αυτά πρέπει να υλοποιηθούν πριν από το τέλος του μήνα.

Είναι να διερωτάται κανείς αν όντως τα δύο κόμματα είχαν αναλογιστεί τις συνέπειες της πράξης τους όταν καταψήφιζαν τον προϋπολογισμό που τώρα θα προσπαθήσουν να επανακαταθέσουν και να υπερψηφίσουν άρον άρον πριν το τέλος του μηνά. Ο ερασιτεχνισμός και ο λαϊκισμός στους χειρισμούς αυτούς είναι εμφανής.

Υ.Γ. Το απόσπασμα του άρθρου 29 του Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων λέει τα εξής: «Θέμα εκτός τάξεως.

  1. Πάσα απόπειρα επανεξετάσεως οιουδήποτε ειδικού θέματος επί του οποίου απεφάνθη η Βουλή διαρκούσης της τρεχούσης συνόδου θεωρείται εκτός τάξεως, εκτός εάν νέα στοιχεία ή συνθήκαι δικαιολογούσι τούτο.»

https://goo.gl/SeR6tk