Νέα παρέμβαση από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μέρος των οποίων λειτουργούν εκτός του νόμιμου πλαισίου. Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ύψωνα, ο Επαρχιακός γραμματέας Λεμεσού του Κινήματος, κ. Κυριάκος Κούρρης, αναφέρεται σε ακόμα μία περίπτωση που η ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας εμφανίζεται ως απειλή για τη δημόσια υγεία.

Κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας των Οικολόγων στην περιοχή, γίναμε αποδέκτες σειράς παραπόνων των κατοίκων οι οποίοι ανησυχούν έντονα για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους η ύπαρξη της κεραίας. Σε αυτό μάλιστα συντείνουν και τα αυξημένα περιστατικά καρκίνου που οι ίδιοι αναφέρουν.

Εμείς εκτιμούμε πως είναι άμεση ανάγκη η πολιτεία να βάλει τέλος στο άναρχο τρόπο λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, ο Πρόεδρος του Κινήματος κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να επικαιροποιήσει το διάταγμα που ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας των κεραιών. “Προτεραιότητα πρέπει να είναι η ύπαρξη πολεοδομικής άδειας για την κατασκευή τους, ενώ θα πρέπει να προβλέπονται συστηματικοί έλεγχοι για την τήρηση των επιτρεπόμενων επιπέδων ακτινοβολίας” δήλωσε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Περδίκης, ενώ συμπλήρωσε “Αν η κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα στις αναγκαίες ρυθμίσεις, θα φέρουμε ενώπιον της Βουλής νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το άναρχο τρόπο ανάπτυξης του δικτύου κεραιών κινητής τηλεφωνίας”.