Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς να κωφεύσει στις διαμαρτυρίες χιλιάδων κατοίκων και να προχωρήσει στην προειλημμένη απόφαση για τη διαπλάτυνση των Λεωφόρων Αγλαντζιάς, Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Θέση των Οικολόγων ήταν, είναι και παραμένει ότι δεν μπορεί η επίκληση λόγων ευκολίας χρηματοδότησης να δικαιολογεί εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δεν μπορεί για παράδειγμα, επειδή ο Δήμος Αγλαντζιάς θέλει να αξιοποιήσει Ευρωπαϊκά κονδύλια, να παρακάμπτεται η ανάγκη εκπόνησης μελέτης εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να μην λαμβάνει υπόψη του τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Λυπούμαστε για τη στάση των πολιτικών κομμάτων τα οποία – σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις – τήρησαν στάση σιωπής, παραπέμποντας στους δημοτικούς τους συμβούλους.

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ότι τα κόμματα του κατεστημένου μπορούν να τα βρουν και να συνεννοηθούν εις βάρος των συμφερόντων των απλών πολιτών.