Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, νοιώθει δικαιωμένη γιατί εδώ και χρόνια καταγγέλλει τα κακώς έχοντα στην πόλη μας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Όπως είναι γνωστό οι ετήσιες εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή (Γενικής Ελέγκτριας) έβριθαν από υποψίες για σκάνδαλα κακοδιαχείρισης και ύποπτες συναλλαγές.

Σαν Επαρχιακή Επιτροπή ζητούσαμε όπως αυτές οι καταγγελίες διερευνώνται διεξοδικά και να αποδίδονται ευθύνες εκεί που υπάρχουν (πειθαρχικές και νομικές). Αναφερόμαστε σε σκάνδαλα που αφορούσαν τους δήμους, τις κοινότητες και τους ημικρατικούς οργανισμούς. Δυστυχώς αυτές οι εκθέσεις χρόνια ολόκληρα κατέληγαν στα συρτάρια με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό κατάντημα που αφήνει την κοινωνία της Πάφου, εμβρόντητη.

Στο μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε κάποιοι φρόντιζαν να εμπλέκουν άτομα από κόμματα και φορείς, έτσι ώστε να υπάρχει μια δυσκολία στη διερεύνηση τους.

Με το τελευταίο σκάνδαλο στον ΧΥΤΑ εξηγείται γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ η κατασκευή της μονάδας ανακύκλωσης που είχε προγραμματιστεί να γίνει δίπλα από τον ΧΥΤΑ. Η μονάδα αυτή κανονικά έπρεπε να λειτουργήσει παράλληλα με την έναρξη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Σε παρέμβαση της Επαρχιακής  Επιτροπής Πάφου, στον τότε Έπαρχο, αναγνωρίστηκε ότι υπήρχε αυτή η πρόνοια στους σχεδιασμούς (μάλιστα είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση ότι η κατασκευή ήταν θέμα χρόνου, πράγμα που δεν έγινε ποτέ).

Τώρα είναι η ώρα έστω και την δωδεκάτη, να βγουν όλα στη φόρα. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται, σε όποιο κομματικό χώρο δραστηριοποιούνται, να πληρώσουν όλοι. Όσοι έχουν καταχραστεί θέσεις και αξιώματα που τους εμπιστεύθηκε ο λαός και η πολιτεία.

Ας φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ο πολίτης της Πάφου, έχει το δικαίωμα να ξέρει ονόματα και διευθύνσεις, ποιοι τον έκλεψαν, ποιοι τον εκμεταλλεύτηκαν και ποιοι έστησαν αυτό το ατέλειωτο φαγοπότι πίσω από τις πλάτες του.