Δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Ο κ. Ακιντζί από τη μία γυρίζει την πλάτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη επιδιώκει και ζητάει να απολαμβάνουν τα αγαθά της και οι Τούρκοι υπήκοοι.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» αρνείται την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζει ότι “οι Τουρκοκύπριοι δεν βλέπουν τις εγγυήσεις τους σε άλλο μέρος εκτός από την Τουρκία”.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον κ. Ακιντζί είναι καλή όταν προσφέρει τις τέσσερις ελευθερίες και τις οποίες επιζητά διακαώς και για τους Τούρκους πολίτες.

Όταν όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέεται με τις εγγυήσεις τότε την απαρνείται.

Μάλιστα ο κ. Ακιντζί τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο να παραμείνει ένας «λογικός» αριθμός στρατιωτών στο νησί. Παράλληλα προειδοποίησε και πάλι για το φυσικό αέριο δηλώνοντας ότι υπάρχουν δύο επιλογές, η συνεργασία των δύο πλευρών ή η σύγκρουση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απορρίπτουμε τις νέες προκλητικές τοποθετήσεις του κ. Ακιντζί και επαναλαμβάνουμε ότι δεν νοείται ενδεχόμενη λύση με την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε σχεδιασμό και υλοποίηση μαζί με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Ιταλία του αγωγού East Med.

Τέλος δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη και την επιστολή Ακιντζί στην κα Σιμπέλ – πρόεδρο της παράνομης βουλής στα κατεχόμενα.
Είναι προφανές ότι ο κ. Ακιντζί αποκαλύπτει τις συγκλίσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης κατά ένα σαφή και ξεκάθαρο τρόπο. Επανέρχεται στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και ξεκαθαρίζει ότι τίθεται πλαφόν για την μόνιμη παραμονή των Ελληνοκυπρίων στην υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση περιοχή. Ο κυπριακός λαός ζητά υπεύθυνη ενημέρωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.