Μετά τις τυμπανοκρουσίες της Βάρνας- για το αποτέλεσμα της οποίας μόνο η Κυβέρνησή μας χαίρεται έρχεται το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα.

Τι πάει να πει “δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα” το οποίο για εβδομάδες παρακαλούσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης;

Είναι απλά μια επικοινωνιακή κίνησή για να μας πείσει ο κ. Αναστασιάδης ότι προσπαθεί όπως έχει υποσχεθεί σε ξένους και ημέτερους επικριτές του να υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό. 

Τίποτα άλλο δεν υπάρχει πίσω από αυτή την κίνηση εκτός αν αποφάσισε ακόμα μια φορά να οπισθοχωρήσει έτι περαιτέρω και να δώσει και το φυσικό αέριο που ως τώρα διατείνεται ότι είναι “κόκκινη γραμμή”.

Πηγαίνουμε σε κοινωνικό δείπνο με αυτούς που πριν μερικές εβδομάδες απειλούσαν με κανόνια την ΑΟΖ μας , πηγαίνουμε σε κοινωνικό δείπνο με αυτούς που  φέρνουν γεωτρύπανο στην ΑΟΖ μας και πηγαίνουμε σε κοινωνικό δείπνο με αυτούς που κατέχουν την πατρίδα μας εδώ και 44 χρόνια.

Μόνο σε πλήρεις διαπραγματεύσεις και μέσα σε ένα  πλαίσιο  που το καθορίζουν οι αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου θα έπρεπε να μιλάμε μαζί με τον ανακόλουθο και χειραγωγούμενο από την Τουρκία κ. Ακιντζι.

Το κοινωνικό δείπνο λέει και πάλι στους ξένους που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν μια λύση ότι αυτοί είναι μια χαρά, τα έχουν βρει  και μάλιστα διοργανώνουν και κοινωνικες συναντήσεις. Αλλά είπαμε ο Πρόεδρος θέλει να δείχνει ότι προσπαθεί και δεν φταίει αυτός για το αδιέξοδο. 

Σύντομα προβλέπουμε ένα νέο MEA CULPA παρόμοιο με αυτό του «Δεσμεύομαι» επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε άλλους και όχι στη δική του λανθασμένη πολιτική προσέγγιση των συνεχών υποχωρήσεων και του φόβου.

Οι Τούρκοι από την άλλη σίγουρα θα θέσουν στο “κοινωνικό δείπνο” τις προϋποθέσεις που και δημόσια διατυμπανίζουν για την συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και τα χρονοδιάγραμμα επιδιαιτησία. 

Ένα δείπνο δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά μπορεί να είναι η αρχή για νέες υποχωρήσεις.