Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Κυριάκος Τσιμίλλης συναντήθηκαν προχθές με τον πρέσβη της Σλοβακίας κ. Ján Škoda για να συζητήσουν μέτρα για την επανέναρξη των συναντήσεων των κυπριακών κομμάτων στο Λήδρα Πάλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι πιθανοί τρόποι υλοποίησης της  ομόφωνης απόφασης της συνάντησης των κομμάτων του περασμένου Οκτωβρίου, για την κλιματική αλλαγή, όταν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε συντονίσει τη συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε όπως προωθηθεί η ιδέα για συνάντηση των κυπριακών κομμάτων με περιβαλλοντικές οργανώσεις με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Στην οργάνωση της συνάντησης μπορούν να συνδράμουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να ξεπεραστούν και οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κορωνοϊού.

Ένα επιπλέον θέμα το οποίο μπορεί να συζητηθεί είναι η πράσινη ατζέντα της Ε.Ε που αφορά ολόκληρο τον Κυπριακό λαό.

Ο πρέσβης κ. Ján Škoda διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ότι το θέμα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής είναι ψηλά στις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της χώρας του σε σχέση με την καθιερωμένη συνάντηση των κυπριακών κομμάτων.