Σε λίγες ημέρες διεξάγονται οι Ευρωεκλογές. Εκλογές οι οποίες είναι  αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης αλλά κυρίως για τη θέση και τη δυναμική της Κύπρου εντός της Ε.Ε, ιδιαίτερα τώρα που η πατρίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα τουρκική εισβολή. Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Αντ΄ αυτού όμως οι κύριοι Κυπριανού με τον κ. Νεοφύτου και οι κύριοι Σιζόπουλος και Χρίστου, έχουν μετατρέψει τις Ευρωεκλογές σε προσωπική κόντρα μεταξύ τους. Μηδέν επιχειρήματα, μηδέν προτάσεις, μηδέν ευρωπαϊκή ατζέντα. Για εμάς οι Ευρωεκλογές δεν είναι στίβος για να λύσουμε τις προσωπικές μας διάφορες. Θα καταθέτουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας και με την συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Κύπριους Πολίτες.

Το όραμά μας ως Συμμαχία-Οικολόγοι είναι να κτίσουμε μια Ευρώπη δημοκρατική, οικολογική, βιώσιμη, δίκαιη, αλληλέγγυα και ενωμένη. Μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος και η ισότητα θα εφαρμόζονται για όλους. 

Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, να αντισταθούμε στο μίσος και τον ρατσισμό και να αγωνιστούμε για την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος πρόνοιας.

Οι στόχοι μας: 

  1. Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής 
  2. Επένδυση σε μια οικονομία της έρευνας και καινοτομίας 
  3. Εγγύηση αξιοπρεπούς κατώτατου μισθού σε κάθε κράτος μέλος
  4. Προάσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενίσχυση της διαφάνειας και καταπολέμηση της διαφθοράς.
  5. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και δομών αλληλεγγύης.
  6. Προάσπιση του δικαιώματος ασύλου και θέσπιση νομικών και ασφαλών διαύλων μετανάστευσης. 
  7. Προστασία της υγείας των πολιτών μας 
  8. Εγγύηση δωρεάν πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, δίκαια αμειβόμενη πρακτική άσκηση και καλές θέσεις εργασίας για τους νέους
  9. Θέλουμε μια Ευρώπη, κατά της έμφυλης βίας και υπέρ των ίσων δικαιωμάτων για όλους. Μια Ευρώπη που με τις αρχές και αξίες της θα είναι πρότυπο στην παγκόσμια σκηνή.

Η ξεκάθαρη και αυστηρή στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι και το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (EDP), οι ευρωπαϊκές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν οι Οικολόγοι και η Συμμαχία Πολιτών , αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, επιτείνει την ανάγκη η Κύπρος για πρώτη φορά  να συμμετάσχει εντός του Ευρωκοινοβουλίου σε μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους διεκδικητικούς υποψηφίους της Συμμαχίας-Οικολόγοι που μπορούν να συμβάλουν με τη δράση τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην εθνική μας υπόθεση.