Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που δεχόμαστε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που αφορούν την κακή ποιότητα του αέρα της περιοχής Βασιλικού.

Δεν φτάνει που οι κάτοικοι της περιοχής αναπνέουν όλα αυτά τα καυσαέρια των καμινάδων των μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή του Βασιλικού, οσμές από επεξεργασία νεκρών ζώων έρχεται να “προσφέρει” ένα επιπλέον κοκτέηλ αηδίας για τους πολίτες. 

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι, καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν καθαρό αέρα. Το αγαθό αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όλους τους πολίτες, αλλά φαίνεται πως για τους κάτοικους της περιοχής του Βασιλικού, είναι πλέον πολυτέλεια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επαναφέροντας το σοβαρό αυτό θέμα, ζητά από την Εκτελεστική Εξουσία να εκπονήσει ένα ορθό σχεδιασμό, στα πλαίσια της αειοφόρου ανάπτυξης, ώστε να μην επιβαρύνεται επιπλέον κανένας πολίτης, ιδιαίτερα στην βεβαρημένη περιοχή.

Ο πρόεδρος και βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, κατέθεσε σήμερα Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να ενημερωθεί για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται από την κυβέρνηση, για την αποφυγή ή μείωση της διαρροής ρύπων και οσμών από τις βαριές αυτές βιομηχανίες, στην περιοχή Βασιλικού.

Πρέπει επιτέλους, το κράτος να λάβει τις ευθύνες του έναντι των πολιτών, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, αντί να την επιβαρύνει περαιτέρω.