Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης συναντήθηκε χθες με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ κα. Αννίτα Δημητριάδου μαζί με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων και καταφύγιων ζώων κα. Μαίρη Αναστάση, κ. Ντίνο Αγιομαμμίτη και κα. Στέλλα Στυλιανού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σχεδόν ενός έτους από το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας του μικρού σκύλου Billy σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά, γεγονός που στοίχισε στον Κυπριακό τουρισμό και προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες από τους φιλόζωους.

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά, πολύ λίγα ως ελάχιστα έχουν γίνει για τη διαχείριση των ζώων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Οι εισηγήσεις των Οικολόγων και των φιλόζωων που έγιναν πέρυσι με ενθουσιασμό δεκτές από τον ΚΟΤ, δεν υιοθετήθηκαν έμπρακτα, π.χ. το πρόγραμμα διαχείρισης της παρουσίας των γάτων που λειτουργούσαν σε κάποια ξενοδοχεία στον Πρωταρά, εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα.

Η κα. Δημητριάδου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες να πείσει τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες στον τουρισμό να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την ορθολογιστική διαχείριση της παρουσίας των ζώων.

Μια ιδέα είναι η καθιέρωση βραβείου για ξενοδοχεία και τουριστικά εστιατόρια, για φιλική αντιμετώπιση των ζώων. Η καθιέρωση του βραβείου, με χρηματοδότηση του ΚΟΤ, αναμένεται να υλοποιηθεί από τη νέα τουριστική περίοδο.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και οι φιλοζωικές οργανώσεις προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τη βοήθεια τους στον ΚΟΤ στην υλοποίηση αυτής της ιδέας αλλά και στην υλοποίηση κάθε μέτρου προς την κατεύθυνση της προστασίας και ευημερίας των ζώων, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας (όπως το περσινό με τον Billy) που προσβάλει τον πολιτισμό μας και δυσφημεί το τουριστικό μας προϊόν.