Μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού επισκέφθηκαν την οδό Ελάσσονος στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση καταγγελίας από κατοίκους της περιοχής, για κόψιμο δέντρων και ψεκασμό άλλων, με δραστικό δηλητήριο, από συγκεκριμένο κάτοικο.

Είναι πραγματικά ακατανόητη η συμπεριφορά αυτού του κυρίου. Η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στον Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

Έχουν αποκοπεί ήδη τρία δέντρα (καλλιστήμονες) ενώ έχουν ψεκασθεί πολλά άλλα.

Τα δέντρα αυτά βρίσκονται στα σύνορα του δρόμου που οδηγεί από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών προς την λεωφόρο Ομονοίας.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συντονιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου με τα Δημόσια Έργα, προκειμένου να γίνεται η σωστή συντήρηση των δέντρων.

Επίσης, ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δενδροφύτευση του πιο πάνω δρόμου, καθώς σημαντικός αριθμός δέντρων έχουν καταστραφεί.

Ο ρόλος των δέντρων στην εν λόγω περιοχή, είναι διπλός: Μειώνουν το θόρυβο από την πυκνή τροχαία κίνηση, ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν το αίσθημα δυσφορίας που προκαλείται από τα καυσαέρια που εκπέμπουν τα χιλιάδες διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τα πιο πάνω προβλήματα αμβλύνονται  με  την ενίσχυση και όχι με τη μείωση του οδικού πρασίνου.

Είναι πραγματικά ακατανόητη και προκλητική η συμπεριφορά του εν λόγω ασυνείδητου πολίτη. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες.

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού