Ένας ακόμη πύργος, ύψους 92 μέτρων ο οποίος θα αποτελείται από 22 ορόφους, ξεφυτρώνει αυτή την φορά στη Λάρνακα. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση ψηλού κτηρίου για το οποίο φαίνεται να έχει εγκριθεί η άδεια απο την περιβαλλοντική αρχή χωρίς να ελεγχθούν οι περιβαλλοντικές συσσωρευτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στην πόλη της Λάρνακας υπάρχουν ιδιαιτερότητες όσον αφορά το έδαφος, γεγονός που εξηγήθηκε και σε διάλεξη, προ μερικών μηνών από τον Βουλευτή του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου στην επαρχία. Το έδαφος στην περιοχή των Φοινικούδων μπορεί να ρευστοποιηθεί σε περίπτωση σεις μου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιοι θανάσιμοι κίνδυνοι. Θυμίζουμε ότι η περιοχή της Λάρνακας είναι σεισμογενής, σύμφωνα με τους χάρτες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Υπό τα δεδομένα αυτά, οι δυνητικοί κίνδυνοι είναι εμφανείς.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι δεν αποτελεί ικανοποιητική την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής ή των όρων μιας AdHoc επιτροπής υπό τον Δήμο Λάρνακα για να αδειοδοτηθεί ένα κτίριο 22 ορόφων. Θεωρούμε ότι η προσέγγιση των αρμόδιων, πριν δοθεί το πράσινο φως, θα έπρεπε να ήταν αυστηρότερη, λόγω ακριβώς της ύπαρξης των ιδιαιτεροτήτων στο έδαφος αλλά και παραγόντων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εκπονήσει μελέτη στρατηγικών επιπτώσεων για την ανέγερση ψηλών κτιρίων και μια ολοκληρωμένη πολιτική για την καθ´ ύψος επέκταση των πόλεων μας,  η οποία ως αρχή μπορεί και να είναι επιθυμητή, αρκεί να γίνεται με σεβασμό προς το περιβάλλον και στις αρχές της αειφορίας. Αντί ολοκληρωμένη πολιτικής, αδειοδοτούνται συνεχώς νέα ψηλά κτίρια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες για το περιβάλλον και την ασφάλεια.