Άρχισαν ήδη να καταγράφονται οι αδυναμίες των χειρισμών της Κυβέρνησης, η οποία βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο της Βουλής, ουσιαστικά με διαδικασίες εξπρές προχώρησε τα όσα σχεδίασε για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Όμως ενώ η κυβέρνηση έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο στη Βουλή και στην κοινωνία, με τα επικίνδυνα επικοινωνιακά της κόλπα, η συμφωνία δεν έχει ακόμα κλείσει αφού δεν φαίνεται να έχουν βρει κοινώς αποδεκτή λύση το προσωπικό του Συνεργατισμού.

Τα προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει και επηρεάζουν τους εργαζόμενους στον Συνεργατισμό, καθώς φαίνεται ότι Συντεχνίες και κράτος δεν τα βρίσκουν στις αποζημιώσεις. Η χθεσινή συνάντηση ήταν εντελώς άκαρπη, ενώ πλέον φαίνεται πως εργαζόμενοι βρίσκονται και υπό την φόβο της απόλυσης και με κίνδυνο να χάσουν το σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Ο κίνδυνος απεργιακών μέτρων είναι ορατός.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενα στο θέμα των υπαλλήλων του Συνεργατισμού θα παρουσιάζονταν προβλήματα και μάλιστα ζητήσαμε να μην δούμε μια «Λαική Νο 2». Δυστυχώς, οι βιαστικές κινήσεις για την άρον – άρον πώληση του Συνεργατισμού, άφησαν ανοιχτά ζητήματα τα οποία επιφέρουν κόστος.