Η Χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ,  κατέληξε σε ένα ακόμη αδιέξοδο. Με τους εκπαιδευτικούς να επιμένουν στις δικές τους θέσεις και με τον Υπουργό να εμμένει στην δική του άτεγκτη στάση οδηγείται η παιδεία σε νέες περιπέτειες. 

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά είναι διατεθειμένες σε υποχωρήσεις με την κατάσταση να χτυπάει το καμπανάκι του κόκκινου συναγερμού .

Ευχόμαστε ότι στις 24 Ιουλίου ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου οργανώσεις και ο Υπουργός θα κατευναστούν οι εντάσεις και επιδιωχθεί μια συναινετική λύση στα προβλήματα που επηρεάζουν κυρίως τους μαθητές και έπειτα τα επιμέρους ζητήματα.

Καλούμε τον Υπουργό να αποδεχτεί τη θέση των οργανώσεων για διάλογο από μηδενική βάση και να αποσύρει τις αποφάσεις του υπουργικού. Από την άλλη καλούμε τις οργανώσεις να κατανοήσουν ότι το συμφέρον της παιδείας επιβάλει μείωση των αποσπάσεων και μείωση των ωρών απαλλαγής, για να εξοικονομηθούν πόροι που να επενδυθούν σε νέες προσλήψεις και νέες ανάγκες.

Το ποιες εξοικονομήσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και δεν μπορούν να επιβληθούν με φασιστικές μεθόδους από την πλευρά του υπουργείου.

 Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε ιδιαίτερα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία θέλουμε να αρχίσει ομαλά, καθώς τα παιδιά μας δεν ενδιαφέρονται για αντιπαραθέσεις και συμπεριφορές όπως αυτές που βλέπουμε να συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, αλλά γνώση, μόρφωση και αγάπη.