Μέλη της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού διερεύνησαν καταγγελία κατοίκων για ροή λυμάτων σε χωράφια και ρυάκι στην κτηνοτροφική περιοχή κοντά στην κοινότητα Μοναγρουλίου.

Λύματα έτρεχαν από λάστιχο που είχε συνδεθεί με δεξαμενές απόθεσης χοιρολυμάτων. Μάλιστα το λάστιχο αυτό έχει τρυπηθεί σε διάφορα σημεία για να υπάρχει ροή σε πολλά μέρη του χωραφιού.

Το πιο ανησυχητικό από αυτή την απαράδεχτη ενέργεια είναι ότι σε απόσταση αναπνοής από τη διοχέτευση των λυμάτων (50 περίπου μέτρα) ευρίσκεται η γεώτρηση που υδροδοτεί την κοινότητα Μοναγρουλίου.

Η κατάσταση αυτή όπως μας έχουν καταγγείλει δεν είναι σημερινή αλλά είχε καταγγελθεί και πέρσι αλλά ποτέ δεν διερευνήθηκε. Μάλιστα αυτή η καταγγελία χλευάστηκε ως ψευδής και ανυπόστατη.

Είναι πολλές οι υπηρεσίες που πρέπει να ανησυχήσουν από τη ροή των λυμάτων, που δεν μένουν μόνο στο χωράφι αλλά διοχετεύονται σε παρακείμενο ρυάκι και με τις πρώτες βροχές θα πάνε κατευθείαν στη θάλασσα.

Τμήμα Υδάτων, Τμήμα Περιβάλλοντος, Κοινοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να δώσουν λύσεις αλλά και να οδηγήσουν τους παρανομούντες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

βμκδσ

βμκδσ

βμκδσ

βμκδσ