Το διαχρονικό πρόβλημα δηλητηρίασης ζώων στην επαρχία μας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Αγανακτισμένη κάτοικος άλλης περιοχής μας εξιστόρησε ότι μια επίσκεψη της στην κοινότητα της (Κοιλίνια) ήταν αρκετή για να χάσει τον σκύλο της.

Όπως μας ανέφερε εδώ και έξι μήνες συστηματικά κάποιοι (οι υποψίες στρέφονται σε δύο άτομα) δηλητηριάζουν τα ζώα με την γνωστή μέθοδο της φόλας.

Έγινε όπως μας αναφέρθηκε καταγγελία στην αστυνομία, χωρίς όπως μας είπαν να περιμένουν κάποιο αποτέλεσμα ειδικά όταν τα γεγονότα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μικρές κοινότητες και επικρατεί ο νόμος της σιωπής.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ομογενής που ευρίσκεται για διακοπές στην Κύπρο (από Καναδά) αγανακτισμένος μας τόνισε ότι μετά από 40 ολόκληρα χρόνια που λείπει εξωτερικό δεν πίστευε ότι υπάρχει ακόμα αυτή η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Με την επιστροφή του τόνισε ότι θα στείλει επιστολές τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον εγχώριο τύπο για να καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα, αν και με θλίψη διαπιστώνουμε πως οι διαρκείς αναφορές σε περιστατικά δηλητηριάσεων, όπως αυτή που φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» δε φαίνονται αρκετές για ευαισθητοποιήσουν τις Αρχές.

Για να σταματήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο χρειάζεται οι πολίτες να μη διστάζουν να καταγγέλλουν όλους αυτούς τους ασυνείδητους ούτως ώστε να πληρώνουν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου