Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαχρονικά αγωνίζεται εναντίον της αυθαίρετης τοποθέτησης των ΚΚΤ, ιδιαίτερα εντός οικιστικών περιοχών. Στεκόμαστε σταθερά και με συνέχεια για δεκαετίες στο πλάι των κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών.

Παρά τις έντονες κινητοποιήσεις για τις παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες πολυκατοικιών, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστούν σχετικές άδειες από τις τοπικές αρχές όπως προνοεί η νομοθεσία, με λύπη μας παρατηρούμε πως οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας (ΚΚΤ) συνεχίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία, στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος θα συμμετέχουν σε εκδήλωση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κοινοτικό συμβούλιο Κιτίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τη Βουλή να προωθήσει προς ψήφιση τις προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν από το Κίνημα για την μείωση του ύψους των ορίων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και για την καθιέρωση αυστηρών κριτηρίων για τη χωροθέτηση τους.