Η πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, αν κινηθεί σε σωστό πλαίσιο. Πιθανόν να φέρει και λύσεις στα προβλήματα αλλά και να εκτονώσει τη ρήξη που δημιουργήθηκε μεταξύ του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους εκπροσώπους των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Προέδρου Αναστασιάδη, με θετικό τρόπο και με διάθεση να επιλυθούν πρώτιστα τα θέματα που πλήττουν την παιδεία.

Την ίδια ώρα θυμίζουμε στον κ. Αναστασιάδη ότι ένας εκ των σημαντικών παραγόντων στον οποίο οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών διατηρούν επιφυλάξεις, αφορά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου καλούμε το Προεδρικό να αφουγκραστεί με προσοχή τα όσα έχουν να πουν οι οργανώσεις. Στη βάση επικοδομητικού διαλόγου πρέπει να αποσυρθούν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και οι ετσιθελικές αποφάσεις του κ. Χαμπιαούρη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εύχεται ότι τα περί ελεύθερου διαλόγου και εξορθολογισμού που ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοινώνοντας την εν λόγω συνάντηση, να υλοποιηθούν, ώστε οι μαθητές να προσέλθουν στην νέα σχολική χρονιά στα σχολεία χωρίς προβλήματα και μακριά από την απειλή της απεργίας.