Με κλειστά χαρτιά θα πορευθούν, όπως δήλωσαν, οι οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, οι οποίες συναντήθηκαν προς συντονισμό και αποφάσισαν ότι δεν θα ανακοινώνονται όλα όσα αποφασίζουν.

Εν αναμονή της επικείμενης συνάντησής που θα έχουν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη για να περάσουν την ώρα τους, όπως είπαν, καθώς την χαρακτήρισαν ως επικοινωνιακή, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει και στους μέν και στους δέ (Eκπαιδευτικούς και Yπουργείο), ότι δεν πρέπει να αιχμαλωτίσουν την παιδεία στο δίχτυ των εκατέρωθεν αγκυλώσεων. 

Ο Υπουργός, από τη μία, οφείλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απέναντι στους εκπαιδευτικούς, και σε ένδειξη καλής θέλησης να αποσύρει τις ειλημμένες αποφάσεις του υπουργικού. Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη, οφείλουν να θέσουν ως προτεραιότητα την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των μαθητών στην παιδεία και όχι τα δικά τους συνδικαλιστικά ωφελήματα.

Αιτήματα που δεν αφορούν έγκαιρη και πλήρη στελέχωση των σχολείων, δεν είναι η ώρα να συζητηθούν. Επιπλέον, οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών όταν κάνουν λόγο για μη ανακοίνωση των όσων αποφασίσουν, απλά δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα. Δίνουν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε ένα συνεχή πόλεμο. 

Ευχή μας είναι όπως τα προβλήματα λυθούν στη βάση της λογικής και  πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.