Ο πρώτος καθαρισμός της εκστρατείας καθαρισμού παραλιών Wish you were Clean Vol II πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Αγίας Θέκλας στην Αμμόχωστο το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Η Νεολαία Οικολόγων, η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, το Center for Social Innovation και ο οργανισμός RESEΤ ενώνουν δυνάμεις και δηλώνουν ξανά το παρών τους στην καθιερωμένη πλέον εκστρατεία.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού συλλέχθηκαν συνολικά 73 κιλά σκουπιδιών από την παραλία και τα αποτελέσματα καταγραφής σκουπιδιών έδειξαν ότι το 57% ήταν πλαστικά απορρίμματα κυρίως μικρά κομμάτια πλαστικού, καθώς και κομμάτια από γυαλί, πολυστερίνη κ.α. Τα αποτελέσματα δείχνουν για ακόμα μια φορά ότι η πηγή ρύπανσης είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες και η κακή διαχείριση των αποβλήτων στις παράκτιες περιοχές.

Σε δήλωση της, η Νατάσα Ιωάννου, γενική γραμματέας της Οικολογικής Κίνησης Κύπρου, δήλωσε τα εξής: «Για ακόμη μια φορά εθελοντικά προχωρούμε σε καθαρισμούς παραλιών, απομακρύνοντας από τις ακτές μας απορρίμματα και σκουπίδια, επειδή δεν έτυχαν σωστής διαχείρισης πριν απορριφθούν. Φέτος, για ακόμη μια χρονιά, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα απορρίμματα από τη διαχείριση της πανδημίας, λόγω της απόρριψης γαντιών και μασκών μίας χρήσης στη φύση και στις θάλασσες, που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα της μόλυνσης της Μεσογείου.»

Ο επόμενος καθαρισμός παραλίας προγραμματίζεται για το Σάββατο 18 Ιουλίου 2021 στην παραλία Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας.