Συνάντηση πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Γιώργο Σαββίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των ποινικών διαδικασιών σε σχέση με την κακοποίηση ζώων. Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα των ποινών, οι οποίες χρήζουν άμεσης αναθεώρησης, για να γίνουν πιο άμεσες αλλά και αποτρεπτικές για τους παραβάτες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, κατανόησε την ύπαρξη του εν λόγω προβλήματος και συμμερίστηκε τις απόψεις της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Οπωσδήποτε Πρέπει στον περί ευημερίας των ζώων νομο να αυξηθούν οι ποινές για κακοποίηση των ζώων κάτι το οποίο το κίνημα θα προωθήσει με σκοπό την ψήφιση του στο νομοθετικό σώμα. Χαιρετίζουμε επίσης το γεγονός πως ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για επίσπευση της νομοτεχνικής επεξεργασίας της τροποποίησης του περί Σκύλων Νόμου.

Ήταν μια σημαντική και χρήσιμη συνάντηση και έγινε ανταλλαγή απόψεων με απώτερο σκοπό πάντα την διαφύλαξη της  ευημερίας των ζώων στην Κύπρο.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα για το πραγματικό ενδιαφέρον που υπέδειξε για το συγκεκριμένο θέμα.