Η μαζική συμμετοχή εθελοντών από ολόκληρη την Κύπρο για τον καθαρισμό της παραλίας της Λάρας στον Ακάμα, για άλλο ένα καλοκαίρι έδειξε την περιβαλλοντική ευαισθησία της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εκστρατείας υπό το γενικό σύνθημα “Θάλασσες και Ακτές, Ελεύθερες και Καθαρές”, εθελοντές της Νεολαίας Οικολόγων και του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) μάζεψαν:

  • 29.16kg ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια, μικροπλαστικά κλπ.)
  • 24.06kg ανάμεικτα σκουπίδια (μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, καλαμάκια, γόπες, σκελετοί/κόκαλα ζώων, φυσίγγια κλπ.)
  • 4.98Kg μποτίλιες υγραερίου.
  • 3.32Kg σακούλα μεγάλη τσιμέντου.

Συνολικά μαζεύτηκαν 61,52 κιλά σκουπίδια.

Σημειώνουμε ότι στατιστικά υπάρχει αισθητή διαφορά με πέρυσι προς το καλύτερο. Όμως χρειάζεται ακόμα πολλή προσπάθεια. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό βιότοπο του νησιού.

Στο πλαίσιο της ίδια εκστρατείας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί 19 Αυγούστου 2017, είχαν μαζευτεί 112 kg σκουπίδια, από τα οποία τα 87 κιλά ήταν πλαστικά και τα υπόλοιπα 25 ήταν μικτά σκουπίδια (π.χ. χαρτί, οργανικά σκουπίδια, μεταλλικά, γυαλί) κ.ο.κ.

Είναι με πολύ κόπο, επιμονή και αγώνα που ως Οικολόγοι έχουμε περάσει με σημαντική επιτυχία το μήνυμα ότι χρήζει προσοχής μια περιοχή ιδιαίτερης αξίας, όχι μόνο για το φυσικό της χαρακτήρα, αλλά και γιατί αποτελεί περιοχή ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών.

Οι εθελοντές ήδη έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τον Αύγουστο του 2019, ενώ οι εκστρατείες για το σεβασμό της φύσης στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη αυτή περιοχή συνεχίζονται.

 DSC 0701

DSC 0701

DSC 0701

DSC 0701

DSC 0701

DSC 0701

DSC 0701

DSC 0701

Νεολαία Οικολόγων

*Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκστρατεία