Στην παραλία της ωοτοκίας των χελωνών στη Λάρα στη χερσόνησο του Ακάμα εκστρατεύει η ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ για την καθιερωμένη εκδήλωση καθαριότητας της παραλίας.

Αύριο, Σάββατο (18 Αυγούστου) στις 8:00 τα λεωφορεία των Νέων Οικολόγων θα ξεκινήσουν από την Λευκωσία και πραγματοποιώντας στάσεις στα Πολεμίδια και στην Πέγεια, προκειμένου να παραλάβουν κι άλλους συμμετέχοντες, αναμένεται ότι στις 11:00 θα αφιχθούν στην παραλία της Λάρας.

Σκοπός της δραστηριότητας είναι να πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας. Ωστόσο, στο πρόγραμμα, εκτός από τον καθαρισμό, προβλέπεται να γίνουν και βουτιές στα γαλανά νερά του όμορφου κόλπου. Σημαντική θα είναι και η επί τόπου ενημέρωση για το πρόγραμμα αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελωνών από την ομάδα του Ανδρέα Δημητρόπουλου.

Να σημειώσουμε ότι πέρσι στο πλαίσιο της ίδια εκστρατείας μαζεύτηκαν συνολικά 112 kg σκουπίδια, από τα οποία τα 87 κιλά ήταν πλαστικά και τα υπόλοιπα 25 ήταν μικτά σκουπίδια (χαρτί, οργανικά σκουπίδια, μεταλλικά, γυαλί) σε μια περιοχή ιδιαίτερης αξίας, όχι μόνο για το φυσικό της χαρακτήρα, αλλά και γιατί αποτελεί περιοχή ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών.

*Φωτογραφία από την περσυνή εκστρατεία στην παραλία της Λάρας