Μια άκρως σημαντική συνάντηση είχε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων  με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου την Δευτέρα 29 Αυγούστου. Σκοπός την συνάντησης ήταν ή ένταξη μαθημάτων φιλοζωίας στα σχολεία.

Η Ανθή Μουζούρη, Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος, τόνισε «Μετά από τα πρόσφατα περιστατικά βίας και εγκληματικής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα από παιδία μικρής ηλικίας είναι επιτακτική ανάγκη η ένταξη αυτών των μαθημάτων με σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης και σεβασμού προς όλα τα ζώα.

Είναι επιβεβαιωμένο ότι άτομα που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κακοποιούν ζώα τότε αργότερα ως ενήλικοι, θα επιδείξουν κάποια μορφή διαπροσωπικής βίας. Αντίστροφα, παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν τα ζώα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπόνια κι ενσυναίσθηση προς άλλα άτομα. Η ευαισθησία και η σωστή εκπαίδευση ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι σημαντική ώστε να συντείνει στην εξάλειψη των νοσηρών φαινομένων κακοποιήσεων και θανατώσεων ζώων, που δυστυχώς παρατηρούνται ακόμα στην κοινωνία μας. Στοχεύει επίσης στην εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και τη φροντίδα της υγείας του, ταυτόχρονα στην εξοικείωση με το να είναι ενεργοί και συνειδητοί πολίτες. Τα παιδιά μπορεί να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη προς τα ζώα ακόμα και στους γονείς τους οι οποίοι μπορεί να μην τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη προς τα ζώα».

Σημειώνουμε ότι η ανταπόκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου ήταν άμεση και απόλυτα θετική προς αυτήν την κατεύθυνση και ήδη προγραμματίζονται αρκετά προγράμματα. Στην συνάντηση ήταν παρόντες αρκετοί εκπαιδευτικοί από όλες τις επαρχίες οι οποίοι ήταν ένθερμοι υποστηρικτές αυτών των προγραμμάτων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνάντηση και τονίζουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για όποια βοήθεια χρειαστούν με απώτερο σκοπό την δημιουργία μια υγιούς κοινωνίας όπου θα υπάρχει σεβασμός προς τα ζώα.