Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σταθερά αναδεικνύουμε το ζήτημα της ασφάλειας που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας ανά το Παγκύπριο. Σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Δημητριάδης ενημερώνει τη Βουλή για την ​ύπαρξη πέραν των 1.200 σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας ​για μέρος των οποίων όπως ενημερώθηκε η Βουλή, δεν απαιτείται πολεοδομική άδεια.

​Βάσει της απάντησης του Υπουργού, για 91 σταθμούς της CYTA και για 208 της MTN δεν έχουν κατατεθεί αιτήματα αδειοδότησης. Ταυτόχρονα όμως ακόμα και στην κατηγορία των αδειοδοτημένων σταθμών, που περιλαμβάνουν 393 σταθμούς της CYTA και 273 της ΜΤΝ, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αίτημα για αδειοδότηση έχει κατατεθεί χωρίς ακόμα να έχει διεκπεραιωθεί.

​​Το γεγονός αυτό βεβαίως προκαλεί τη δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών, αφού κ​ατ’ επέκταση δημιουργούνται ερωτηματικά και για το εποπτικό πλαίσιο που ελέγχει τη λειτουργία των κεραιών​ κινητής.​

Ο κ. Περδίκης αναφερόμενος στο γεγονός σχολίασε:

“Μας προβληματίζει έντονα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με πολλές κεραίες κινητής να μην έχουν τις αναγκαίες άδειες και ως εκ τούτου η λειτουργία τους να μην εποπτεύεται. Δικαίως λοιπόν οι πολίτες πολλών περιοχών διαμαρτύρονται, όταν βλέπουν κεραίες να τοποθετούνται μερικά μόνο μέτρα από κατοικίες, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες. Είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί άμεσα, ώστε επιτέλους να σταματήσει η ανοχή στην ανομία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών”.