Όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν όσα ο κυπριακό λαός γνωρίζει και συζητά. Ότι δηλαδή σε πλήρη γνώση του επερχόμενου κουρέματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνειδητά εξαπατούσε τον λαό με τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη , τακτοποιούσε τους ημετέρους συγγενείς και φίλους.

Φαίνεται όντως να υπάρχουν αναφορές και σε σειρά επί μέρους ζητημάτων για τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει. Έχει άραγε έστω και σήμερα να πει κάτι για το συγγενικό του πρόσωπο, που εκμεταλλευόμενος την εκ των έσω πληροφόρηση μετέφερε χρήματα στο εξωτερικό; Και ακόμα, η περιβόητη πρόταση για κούρεμα σε καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων, ενάντια στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ήταν ή όχι έμπνευση της ομάδας Αναστασιάδη; Αναφερόμαστε βεβαίως σε αυτήν την πρόταση που οι κυβερνητικοί, αμετανόητοι παρουσιάζουν ακόμα και σήμερα ως την άριστη λύση, που τάχα κάποιοι ακραίοι απέρριψαν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επειδή δεν διαθέτουμε τόσο ρηχή μνήμη, θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα ζητήματα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έως ότου υπάρξει διαλεύκανση των γεγονότων της περιόδου, αλλά και δικαίωση των χιλιάδων Κυπρίων που πλήρωσαν για μια κρίση που δεν προκάλεσαν.