Οι αναφορές του απερχόμενου Προέδρου Αναστασιάδη που το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν αναφορικά με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον με την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο Κυπριακό λαός, που παρακολουθούσε τον ηγέτη του να εξισώνεται με έναν παράνομο αξιωματούχο και να τα δίνει όλα στην εσωτερική πτυχή του Κυπριακού, προκειμένου να εξευμενίσει τάχα την τουρκική προκλητικότητα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σεβόμαστε το άγχος του Προέδρους Αναστασιάδη για την επανεκλογή, θεωρούμε όμως ταυτόχρονα πως είναι εμπαιγμός να προσπαθήσει να μας πει πως οι απαράδεκτες υποχωρήσεις του που ταυτίζονται με τις τουρκικές θέσεις σε σειρά ζητημάτων, έχουν αποσυρθεί. Αν υπάρχει κάποιος που ταυτίστηκε με τις τουρκικές θέσεις στην εσωτερική πτυχή του Κυπριακού λοιπόν, είναι ο ίδιος.

Γι αυτό δυσκολεύεται να καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο το τρίπτυχο των συγκλίσεων με τον κ. Ακιντζί, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος στη τελευταία συνεδρίαση.