Εδώ και χρόνια το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αγωνίζεται προκειμένου να σταματήσει η παρανομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή της κοινότητας Αγ. Θεοδωρου Αγρού.

Περί το 2015 είχαμε δώσει ένα αγώνα προκειμένου να επιτύχουμε την απομάκρυνση των παράνομων υποστατικών εταιρείας η οποία επιχείρησε χωρίς σχετική άδεια να δημιουργήσει εργοστάσιο εμφιάλωσης και εμπορίας νερού.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς εδώ και ένα μήνα, όπως μας κατήγγειλε ο κοινοτάρχης της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου (Αγρού) κ. Στέφανος Θεοδότου αλλά και κάτοικοι της περιοχής, γίνονται παράνομες εκσκαφές και απόρριψη μπάζων σε ρυάκι.

Σε πρόσφατη επιτόπια επίσκεψή ο λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών αντίκρυσε εικόνες τραγικές. Τρία μηχανοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα καδενοφόρο, βρίσκονταν στην πιο πάνω περιοχή και εργάζονταν ρίχνοντας μπάζα στο ρυάκι.

Το μπάζωμα του ρυακιού σε περιοχή ενταγμένη σε περιοχή προστασίας της φύσης Νατούρα2000 προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Με την έναρξη των εργασιών και μετά από καταγγελία του κοινοτάρχη στην αστυνομία, οι εργασίες σταμάτησαν αλλά όπως φαίνεται μόνο προσωρινά.

Το ερώτημα είναι πως διπλά σε μια κεντρική οδική αρτηρία (Παλαιχωρίου -Αγρού) μπορεί κάποιοι να παρανομούν ανενόχλητοι;

35226243 10212289684729775 6679108929114341376 n

Οι κάτοικοι της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου αντιδρούν έντονα τόσο για την πιο πάνω περιβαλλοντική καταστροφή, όσο και για την άδεια που παραχωρήθηκε στην εν λόγων εταιρεία. Όπως καταγγέλλουν το Τμήμα Υδάτων έδωσε άδεια άντλησης 5 επιπλέον τόνων νερού στην εν λόγω εταιρεία, αυξάνοντας τις ποσότητες της από 10 σε 15 χιλιάδες τόνους. Η άντληση αυτή έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους κατοίκους, πολλές πηγές της κοινότητας να έχουν στερέψει από την υπεράντηληση.