Εχθές χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία για να αντιμετωπιστεί η τραπεζική αυθαιρεσία. Η Βουλή , με τους ψήφους ΔΗΣΥ /ΔΗΚΟ όχι μόνο αποδέχθηκε την αναπομπή του Προέδρου που έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την κοινή πρόταση νόμου που κατέθεσαν τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η πλειοψηφία της Βουλής, αλλά υπερψήφισε μια καινούρια πρόταση νόμου που κατέθεσε εκτάκτως το ΔΗΚΟ -αφού συνεννοήθηκε με τον κεντρικό τραπεζίτη -που ουσιαστικά πολύ λίγο ως ελάχιστο διαφοροποιεί την κατάσταση υπερ των δανειοληπτών.

Ξαφνικά εχθές ξεχάστηκαν οι αρχές του ευρωσυστήματος και το Σύνταγμα και ο ΔΗΣΥ βρήκε τρόπο για να αποφυγή την διαδικασία της αναφοράς. Ίσως γιατί τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ ήταν αίολα και αδύνατα , προτίμησαν να “συμβιβαστούν” με την λιγότερο προβληματική πρόταση του ΔΗΚΟ – όπως ομολόγησε  ο κ. Γεωργιάδης. Η πρόταση του ΔΗΚΟ, δεν σώζει τους δανειολήπτες. Σώζει τα προσχήματα για τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες.

Ευθύνη γι αυτό έχει βεβαίως η ηγεσία του ΔΗΚΟ, η οποία για άλλη μια φορά αποδείχθηκε αναξιόπιστη συνεργάτης και ας αναζητά εκ των υστέρων δικαιολογητικά. 
Η σιωπή των τραπεζών είναι ενδεικτική της συμπαιγνίας. Το παιγνίδι ανέλαβαν να το παίξουν οι ηγεσίες των κομμάτων.