Τα 17 μέτρα τα οποία αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου Χριστοδουλίδη, δίνουν μια μικρή ανακούφιση σε μερίδα πολιτών, στερούνται όμως πρωτοπορίας.

Διακρίνουμε στοιχεία κοινωνικής στόχευσης, κάποια στοιχεία πράσινης κατεύθυνσης και στήριξης της οικογένειας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όμως πρόκειται για μια σειρά μέτρων τα οποία καλύπτουν κυρίως τις πολύ ευάλωτες ομάδες πολιτών όχι όμως ολόκληρο το φάσμα των ευάλωτων όπως για παράδειγμα τους χαμηλόμισθους. Σημειώνουμε δε, ότι εκ πρώτης όψεως τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια γιατί είναι ισχνά και αργοπορημένα. Υπάρχει κόσμος που πραγματικά υποφέρει και δεν μπορεί να λάβει κανέναν από τα εξαγγελθέν μέτρα.

Επίσης, με τα μέτρα που διαβάζουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε πως αντιμετωπίζεται η αισχροκέρδεια που παρατηρείται από εμπόρους και επιχειρήσεις, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν δημόσια φαίνεται να μην προβαίνουν στις απαραίτητες μειώσεις των τιμών στα προϊόντα με μηδενικό συντελεστή Φ.Π.Α.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναμένουμε ότι αυτή είναι η πρώτη εξαγγελία της Κυβέρνησης, η οποία οφείλει να επανέλθει με ακόμα περισσότερα μέτρα, στηρίζοντας έμπρακτα τους πολίτες που ζουν στη φτώχια. Αναμένουμε ανάπτυξη στρατηγικών που αφορούν στη μείωση των εξόδων των νοικοκυριών, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τη σίτιση και την ενεργειακή φτώχια.