Ο Ακιντζί επιμένει στις θέσεις του. Αποκαλυπτικός ο κ. Πολυβίου στις δηλώσεις του στο “πρωινό δρομολόγιο” του ΡΙΚ.
Φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πρόοδος στις συνομιλίες στον βαθμό που επιθυμούσε και προσπαθούσε να παρουσιάσει.

Η ανακοίνωση μερικής συμφωνίας ή το κοινό ανακοινωθέν της 14ης Σεπτεμβρίου, όπως πολλοί βιάστηκαν να εξαγγείλουν, υποβιβάζεται τώρα σε ένα απλό Δελτίο Τύπου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικές οι σημερινές δηλώσεις του κ. Πολυβίου ο οποίος έχει εκτιμήσει ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ανοικτά θέματα και ότι οι δυο “πλευρές” βρίσκονται πάρα πολύ μακριά από συμφωνία στα θέματα διακυβέρνησης.

Παράλληλα υπάρχουν αιχμές για τις διαρροές εκατέρωθεν και παρακολουθούμε τον κ. Ακιντζί να χαράζει οδικό χάρτη με τη συνάντηση της Νέας Υόρκης στις 26 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια πολυμερούς τον Οκτώβριο, εκεί που όπως δηλώνει επανειλημμένα θα συζητηθούν οι … λεπτομέρειες.

Οι επιθυμίες του κ. Ακιντζί είναι απορριπτέες, αφού επιμένει να λέει ότι: “ο τ/κ «λαός» αισθάνεται ασφαλής με την Τουρκία”, ενώ δεν βλέπει σύστημα εγγυήσεων χωρίς την παρουσία της Άγκυρας.

Ο στόχος του κ. Ακιντζί είναι ξεκάθαρος μεταφέροντας όλα τα ανοικτά και κρίσιμα ζητήματα σε μία πολυμερή διάσκεψη, η οποία θα μετατραπεί σε ένα ανατολίτικο παζάρι με την παρουσία και την πίεση των ξένων.