Συνεπές στην πάγια πρακτική του, να κάνει προεκλογικό για τον κ. Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο χθες μοίρασε και πάλι προεκλογικά δώρα. Αφού βεβαίως πρώτα έκαναν πλιάτσικο σε προτάσεις άλλων υποψηφίων, τι οποίες ασφαλώς φρόντισαν να διαστρεβλώσουν  πριν τις υιοθετήσουν.

Έτσι η σύνταξη χηρείας για τους άνδρες -ένα σωστό αίτημα που προ καιρού είχαμε διατυπώσει αποφασίστηκε να μην έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Θα μπορούσε ενδεχομένως ο λαλίστατος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος να εξηγήσει στον λαό, προς τι αυτή η διάκριση; Πως αυτή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνάδει με τις αποφάσεις των δικαστηρίων; 

Στον ίδιο τόνο και οι “δεσμεύσεις” για το χώρο της Υγείας, αφού εξαγγέλλονται συγχωνεύσεις και επεκτάσεις των νοσηλευτηρίων, χωρίς καμία πρόνοια για τις ελλιπέστατες σήμερα υλικοτεχνικές τους υποδομές. Η ανάγκη για τμήμα πρώτων βοηθειών έχει διαπιστωθεί από δεκαετίες πριν.

Ο κ. Αναστασιάδης πέντε χρονιά δεν έκανε τίποτα. Τώρα μετά την κατάθεση της πρότασης Νικόλα Παπαδόπουλου για ένα νέο νοσοκομείο παιδιών και εγκύων που θα περιλαμβάνει και τμήμα πρώτων βοηθειών, θυμήθηκε να δεσμευτεί. Όπως δεσμεύτηκε για πνευμονολογική κλινική στην Κυπερούντα για ακτινοθεραπευτικά στα δημοσιά νοσοκομεία κοκ.

 Είναι σαφές πως καμιά πραγματική  έγνοια έπιασε το Υπουργικό, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, για την καθημερινότητα και τη ζωή των πολιτών. Το μόνο άγχος που τους διακατέχει, είναι η επανεκλογή του απερχόμενου Προέδρου, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται δίκαια αιτήματα της κοινωνίας.