Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Αναστασιάδης και οι επιτελάρχες του να διαστρεβλώσουν την πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου για την επίλυση του ζητήματος των ΜΕΔ, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκτίθενται οι ίδιοι. Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός, από τη στιγμή που ο απερχόμενος Πρόεδρος ουσιαστικά είπε πως δεν τον αφορούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, αφού αποτελούν ιδιωτικές διαφορές μεταξύ τραπεζών – δανειοληπτών.  Εξίσου σαφή έχει κάνει την πρόθεση του για ξεπούλημα των ΜΕΔ σε ξένα funds, με την τάχα σωτήρια συμφωνία Συνεργατισμού – Altamira.

Τόση φαίνεται πως είναι η σπουδή της απερχόμενης κυβέρνησης για την προστασία των συμφερόντων των τραπεζών -τις οποίες έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά- που ακόμα και προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, που σε άλλες χώρες έχουν λειτουργήσει, επιχειρεί να λοιδορήσει.

Την αδιαφορία του κ. Αναστασιάδη έρχεται να ενισχύσει η αδυναμία του κ. Μαλά να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να εισηγηθεί βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις. Όταν μόλις προχθές θυμήθηκε να μιλήσει για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια κατέθεσε μια μη ολοκληρωμένη και ελλιπή απομίμηση της πρότασης Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μόνος τρόπος απόκρουσης των μαζικών εκποιήσεων, ως απόρροια των κόκκινων δανείων, είναι η δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης, που θα διασφαλίζει την κοινωνική σταθερότητα, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Μίας δομής που θα δημιουργηθεί στη διακυβέρνηση Νικόλα Παπαδόπουλου, όταν η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.