Όσα καταγγέλλει ο εκδότης της εφημερίδας “Αφρίκα” κ. Σενέρ Λεβέντ για συγκέντρωση ακραίων εθνικιστικών στοιχείων που εξαπολύουν απειλές έξω από τα γραφεία τους, στην κατεχόμενη Λευκωσία, πρέπει να τύχουν της καθολικής καταδίκης όλων των δημοκρατικών ανθρώπων της Κύπρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το βαθύ κράτος του Ερντογάν στοχοποιεί κάθε φωνή που δεν ταυτίζεται με το νεοσουλτανικό ρόλο που ο ίδιος προσδίδει στον εαυτό του.

Αυτά τα ακραία φαινόμενα είναι ακόμα μία απόδειξη πως η κατοχική Τουρκία στρέφεται ενάντια και στους ίδιους τους Τουρκοκύπριους.  Είναι και γι αυτό που δεν νοείται λύση του Κυπριακού, χωρίς την πλήρη απαλλαγή από κάθε μορφή παρουσίας και εμπλοκής της Τουρκίας, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας.

Όσα συμβαίνουν σήμερα στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Συρία, αναδεικνύουν την πολιτική αφέλεια των Αναστασιάδη – Μαλά, οι οποίοι εγκατέλειψαν την θέση “μηδέν εγγυήσεις – μηδέν στρατεύματα” και είναι έτοιμοι -αν παρ´ ελπίδα ένας από αυτούς εκλεγεί Πρόεδρο – να προσέλθουν σε νέα Πενταμερή με την Τουρκία.