Στις 5 και 12 Φεβρουαρίου οι πολίτες συζητούν διαδικτυακά πώς η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με αφορμή τη συμμετοχή της στην Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κύπρου στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης συζητά και καταγράφει τις απόψεις των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτής της πανευρωπαϊκής ανοιχτής συζήτησης δίνεται, στους Κύπριους πολίτες, η ευκαιρία να επικοινωνήσουν τις ανησυχίες και το δικό τους όραμα για την Ευρώπη και την Κύπρο της επόμενης μέρας.

Η αξιοποίηση των οικονομικών πόρων που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα καθορίσουν σημαντικά και το μέλλον της Κύπρου. Συνεπώς, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος τους θα διατεθεί στην Πράσινη Μετάβαση, ως μέτρο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, η κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με τη βοήθεια των συνεργατών της καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια διαδικασία δομημένης συζήτησης, γνωστής ως Συνέλευση Πολιτών (Citizens’ Assembly).

Πώς μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει τους πόρους που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής;

Η διαδικασία διαβούλευσης χωρίζεται σε δύο μέρη, στις 5 & 12 Φεβρουαρίου, τις ώρες 16:00 – 18:00 και θα γίνει διαδικτυακά, στην πλατφόρμα Zoom.

Περισσότερες Πληροφορίες: https://fb.me/e/46xdvB5o0

 ή μέσω email στο [email protected]

Δήλωση Συμμετοχής μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου: https://forms.gle/PTchqzPyEfwuZpWz8

Σημείωση: Στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, οι πολίτες που θα συμμετέχουν στις δύο μέρες του Citizens’ Assembly, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ηλεκτρικό πατίνι, μέσω κλήρωσης!

Οπτικογραφημένη πρόσκληση: https://youtu.be/XR44ZsmtFgY