Όπως το περιμέναμε το πολυδιαφημισμένο debate των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκε μία φούσκα. Μάταια οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να βγάλουν είδηση. Βαρύγδουπες δηλώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων και ζωντανές συνδέσεις έκαναν να μοιάζει το όλο εγχείρημα με «ξιφομαχία» αντιπάλων προεδρικών εκλογών. Στο τέλος όμως δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συζήτηση με χιλιοειπωμένα επιχειρήματα και στιχομυθίες που συναντά κανείς στις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων και στους κάθε λογής καφενέδες.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν περιμέναμε να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη μεταξύ τους συζήτηση. Απέδειξαν περίτρανα πως επρόκειτο για ένα επικοινωνιακό κόλπο των δύο μεγάλων κομμάτων για να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους. Χρησιμοποιήθηκαν επικοινωνιακά κόλπα και fake news για να δημιουργήσουν είδηση.

Ήταν απλά μια προσπάθεια των αρχηγών των δυο κομμάτων να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραπλανήσουν. Ζήσαμε ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ του δικομματισμού.