Παραμένει ανοικτός και επικίνδυνος ο δρόμος του Ακάμα, ο οποίος χρησιμοποιείται από χιλιάδες τουρίστες. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτό το δρόμο στον οποίο έλαβαν χώρα σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος δρόμος – που δεν είναι εγγεγραμμένος δρόμος αλλά ένα απλό μονοπάτι – πρέπει να κλείσει για το κοινό και να είναι προσβάσιμο μόνο στα μέσα της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και οχήματα του Τμήματος Δασών.

Η θέση μας για το κλείσιμο αυτού του επικίνδυνου δρόμου προσκρούει πάντα στα σχέδια ανάπτυξης ιδιωτικής περίκλειστης περιουσίας, στις απαιτήσεις παράνομων κτηνοτρόφων αλλά και σε αλλά  τοπικά συμφέροντα.

Το κρίσιμο θέμα της διακίνησης εντός του Ακάμα φαίνεται να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των διαφόρων συμφερόντων που λυμαίνονται καταστρέφοντας για δεκαετίες τον μοναδικό αυτό βιότοπο.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μας πείσει ότι εισάγει δίκαια και ορθολογιστικά κίνητρα για την προστασία των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των κατοίκων της περιοχής με εργαλεία όπως απαλλοτρίωση, ανταλλαγή, μεταφορά συντελεστή κ.ο.κ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένει στην οριστική εγκατάλειψη των σχεδίων οικιστικής ανάπτυξης στις περίκλειστες περιουσίες εντός της περιοχής Natura στον Ακάμα, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που ανήκουν σε μεγαλοϊδιοκτήτες γης και στην εκκλησία.

Στον βωμό της όποιας ούτω καλούμενης ανάπτυξης δεν μπορούμε να δεχθούμε κι άλλα οικολογικά εγκλήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον Ακάμα.