Ο υποψήφιος πρόεδρος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος εξήγγειλε μέρος της περιβαλλοντικής του πολιτικής κατά την σημερινή δεντροφύτευση σε πάρκο στην περιοχή Δασούπολης που οργάνωσε ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση πολιτικής φύτευσης ενός δέντρου για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως μέτρο προώθησης της αναδάσωσης και ανάπτυξης του πρασίνου του νησιού. “Θα δημιουργήσουμε σε όλη την Κύπρο πάρκα με δέντρα, η κάθε οικογένεια θα έχει τα δικά της δέντρα, που θα τα φροντίζει και θα τα βλέπει να μεγαλώνουν και να δίνουν ζωή, όπως δίνουν ζωή και ελπίδα στον τόπο τα παιδιά μας”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για επανασύσταση προγραμμάτων μαζικής παραγωγής, από τα κρατικά φυτώρια, ενδημικών δασικών δέντρων και της εισαγωγής κινήτρων για την αναδάσωση ιδιωτικών τεμαχίων, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης δήλωσε τα εξής: «Χαιρετίζουμε την υιοθέτηση από τον υποψήφιο πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, μιας πρότασης πολιτικής για την ανάπτυξη του πρασίνου σε όλο το νησί μας. Το πρόγραμμα “κάθε νεογέννητο και ένα δέντρο” με την υιοθέτηση του από την κυβέρνηση της αλλαγής και της προόδου, εάν οργανωθεί και εφαρμοστεί σωστά, θα αναμορφώσει την σχέση των ανθρώπων με τα δέντρα και τη φύση. Πρόκειται για μια τολμηρή, θετική και οικολογική εξαγγελία από τον Νικόλα Παπαδόπουλο που πρέπει να σημειωθεί από κάθε οικολογικά ευαίσθητο πολίτη”.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, επιβεβαιώνουν την επιλογή μας για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Παπαδόπουλου αφού αποδεικνύεται ότι εδράζεται και στις δεσμεύσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η σημερινή εξαγγελία αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που έχουμε συμφωνήσει με τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

Το Κίνημα συνεχίζει και αυτή την πενταετία την εκστρατεία του με τίτλο «Κάνουμε το Μαύρο Πράσινο, κάθε ψήφος και δέντρο” με στόχο να φυτέψουμε τουλάχιστον 16.909, όσες δηλαδή και οι ψήφοι που λάβαμε στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να πρασινίσουμε την Κύπρο και να μετριάσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των κυμάτων σκόνης που επηρεάζουν όλο και πιο συχνά το νησί μας.