Η ανάπλαση που έχει προγραμματιστεί στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην Πάφο, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι ο Δήμος Πάφου και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, θα προχωρήσουν σε αποκοπή δέντρων, ηλικίας πέραν των 100 ετών, που χαίρουν άκρας υγείας με τις «ευλογίες» και του Τμήματος Δασών.

Γι’ αυτό το σκοπό η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας “100.000 δέντρα της Πάφου” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ. Θα ξεκινήσει πορεία από το μνημείο (προτομή) του Μακαρίου και θα καταλήξει μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, διασχίζοντας την Λεωφ. Γρίβα Διγενή.

Ζητούμε άμεσα από τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές να ανακαλέσουν να την απόφαση αποκοπής των δέντρων και να λάβουν υπόψη τους έστω για μια φορά το περιβάλλον.

Πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε πως τα δέντρα μας προσφέρουν οξυγόνο, δροσιά και προστασία από τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Το αστικό πράσινο είναι αναγκαίο και δεν πρέπει να προορίζεται για αποκοπή.