Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης υπό τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το μέλλον των πετρελαιοδεξαμενών της Λάρνακας και μετά το ατύχημα του Σαββάτου, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε αναγκαία την άμεση μεταφορά των πετρελαιοδεξαμενών από την περιοχή Λάρνακας – Λειβαδιών. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να καθοριστούν τα χρονοδιαγράμματα και για την μετακίνηση των δεξαμενών υγραερίου, που σημειωτέον αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η ανοχή της κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών στην υπάρχουσα κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Μαρτίου οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν παραβιάσει το Υπουργικό Διάταγμα και λειτουργούν παράνομα. Εντούτοις, καμία Αρχή δεν έχει κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος των εταιρειών,  παρόλη τη μη συμμόρφωσή τους.

Αναρωτιόμαστε όμως, γιατί εφαρμόζονται δυο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί για ένα περίπτερο στην Πάφο που κρίνεται παράνομο να κινητοποιούνται μπουλντόζες, ενώ επιτρέπεται σε εγκαταστάσεις καυσίμων να λειτουργούν παράνομα; Πως γίνεται οι Αρχές της χώρας να επιτρέπουν τη συνεχή καταπάτηση των κανόνων δικαίου;

Τα ερωτήματα αυτά καλείται να απαντήσει πρωτίστως ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μαζί με τους Υπουργούς και τους Δήμαρχους  κατέχουν έναν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Λάρνακας. Ένα μέλλον που πρέπει στο επίκεντρο να έχει τους κατοίκους της περιοχής και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών.