Νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα από πεδίο βολή έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες στον Δελίκηπο στην Επαρχία Λευκωσίας, όταν καρφώθηκε σφαίρα σε μετακινούμενο όχημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται παρόμοια περιστατικά, γύρω από τα πεδία βολής κατά τη διάρκεια ασκήσεων της Εθνικής Φρουράς, και στο συγκεκριμένο περιστατικό από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα.

Χαιρετίζουμε την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων αλλά τους καλούμε όχι μόνο να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό αλλά να δημοσιοποιήσουν το πόρισμα και να εξεταστεί το ενδεχόμενο μετακίνησης του πεδίου βολής, αφού από τα πλάνα που είδαμε στους δέκτες μας φαίνεται να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από οικίες. Δυστυχώς, περιστατικά παρέκκλισης βλημάτων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολίτες, υπήρξαν και στο παρελθόν τόσο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Αγία Μαρίνα, όσο και στο πεδίο βολής Καλού Χωριού.

Το Υπουργείο Άμυνας οφείλει να επανεξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνται τα πεδία βολής και εάν είναι κατάλληλα για ασκήσεις, όπως επίσης και εάν είναι ασφαλής η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Είναι απαράδεκτο να απειλούνται ανθρώπινες ζωές κάθε φορά που η Εθνική Φρουρά κάνει βολές.