Τα κρατικά νοσηλευτήρια της Κύπρου, παρόλο που αντιμετωπίζουν διαχρονικές και καταγεγραμμένες δυσκολίες, έχουν πολλές δυνατότητες και ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις.

Τις τελευταίες ώρες πληροφορούμαστε ότι οι οικείοι του 34χρονου Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος απεβίωσε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξαιτίας της γρίπης Α, έχουν προβεί σε καταγγελίες στο Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λάρνακας, ζητώντας διενέργεια νεκροψίας από ανεξάρτητο ιατροδικαστή.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, δηλώνοντας δημόσια ότι κατείχε πληροφορίες για το εν λόγω περιστατικό, ζήτησε από εχθές έκθεση γεγονότων, με αίτημα να γίνει η απαραίτητη έρευνα, προσθέτοντας ότι ανάλογα με το πόρισμα, «θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζοντας την συμπαράσταση του στην οικογένεια του εκλιπόντος, αναμένει το πόρισμα της έρευνας και της έκθεσης γεγονότων που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας. Σημειώνουμε, χωρίς να προτρέχουμε, ότι μας φαίνεται περίεργο ότι παρόλο που δημόσια ειπώθηκαν πολλά σε σχέση με το περιστατικό, ουδεμία αντίδραση υπήρξε από μέρους του νοσοκομείου για το περιστατικό.

Έχουμε την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν αξιολογήσει σωστά τους κίνδυνους απο την επιδημία της γρίπης Α.