Σημερινό άρθρο της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αναφέρεται στη στασιμότητα που έως σήμερα παρουσιάζει η διερεύνηση καταγγελιών για υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα με περιπτώσεις όπου περιορισμένος αριθμός λειτουργών σε δημόσια νοσηλευτήρια συνεργάζεται με ιδιώτες και προωθεί “πελατεία” σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είχαμε αναφερθεί σε γηροκομεία, γραφεία κηδειών και ανοσολογικά κέντρα. Πρακτικά δηλαδή, μετατρέπουν τους ασθενείς σε “πελάτες” για ιδιωτικές επιχειρήσεις με την ανάλογη μίζα ή προμήθεια.

Ορισμένες περιπτώσεις, που μέσω του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων έχουν διερευνηθεί, οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και κάποιοι εκ των υπευθύνων έχουν τιμωρηθεί. Για άλλους έχουν παρθεί πειθαρχικά μέτρα.

Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα συνεχίζεται. Πριν λίγους μήνες έφτασαν κοντά μας νέες καταγγελίες. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης έχει αποστείλει επιστολές, ήδη από τον Μάιο προς το Γενικό Ελεγκτή, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του θέματος.

Περιμένουμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής και οι υπόλοιπες Αρχές δε θα αφήσουν ούτε αυτές τις καταγγελίες να πέσουν στα μαλακά. Πρέπει να υπάρξει άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση όλων των καταγγελιών.

Ένα πράγμα πρέπει να γίνει σαφές προς όλους: Μπίζνες σε δημόσιες υπηρεσίες -και δη στον τομέα της Υγείας- δε χωράνε!