Το Νοσοκομείο που λειτουργεί με το μεγαλύτερο μέρος του να εξυπηρετεί μητέρες, γυναίκες και παιδιά, το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, με αντιπροσωπεία του Κινήματος που αποτελείτο από την κα. Αλεξία Σακαδάκη και τον κ. Γιώργο Στυλιανίδη, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Ανδρέα Νεοφύτου και τα υπόλοιπα μέλη της διευθυντικής ομάδας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, ενδεχόμενες ανάγκες, αναγκαίες επεκτάσεις  και άλλα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη, ο κ. Γιώργος  Περδίκης αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη για δημιουργία τμήματος πρώτων βοηθειών στο Μακάριο Νοσοκομείο. “Είναι μεγάλη προσβολή ένα κράτος να ζητά έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσει σε προσφορές για τη μέθοδο χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα , για ένα έργο τόσο βασικό και χρήσιμο που κοστίζει μόνο 25 εκ. Ευρώ μαζί με δώδεκα χρονιά συντήρησης. Αν δεν έχουμε δυο εκατομμύρια για να κτίσουμε και να λειτουργήσουμε ένα σταθμό πρώτων βοηθειών για τα παιδιά μας είμαστε για κλάματα ” είπε ο κ. Περδίκης. 

Όπως και σε άλλα νοσοκομεία, είπε ο κ. Περδίκης, έτσι και στο Μακάριο, οι γιατροί εργάζονται ασταμάτητα, βλέποντας μεγάλο αριθμό ασθενών. Η μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει σε επίπεδο γραφειακού και διοικητικού προσωπικό.

“Όπως ειπώθηκε τεκμηριωμένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, πρέπει να αποτελεί στόχο για την κυπριακή κοινωνία η δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου παίδων και μητέρων. Ας μην ξεχνούμε ότι το Μακάριο Νοσοκομείο συμπληρώνει ήδη σχεδόν 35 χρονιά ζωής” , είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Περδίκης.

Η επίσκεψη στο Μακάριο Νοσοκομείο εντάσσεται σε κύκλο επαφών του κινήματος στο πλαίσιο του οποίου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγραφεί τα προβλήματα και τις ελλείψεις των κρατικών νοσηλευτηρίων ενόψει της αυτονόμησης κ