Για άλλη μια φορά, μετά και από σχετική επιστολή του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τέθηκε επί τάπητος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών το θέμα των αποζημιώσεων των κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας.

Χθες ειπώθηκαν πολλά σε σχέση με την αναμονή σχεδόν 6 χρόνων των κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής, ενώ σε επόμενη συνεδρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, θα συζητηθούν σε βάθος και οι τρόποι που μπορεί να αποδοθεί αποζημίωση.  Θα αναμένουμε την 2η συνεδρίαση πριν να κάνουμε τελική τοποθέτηση αλλά και από τις περιορισμένες πληροφορίες που μας έχουν δοθεί είναι φανερό πως η υπερβολική καθυστέρηση και το εξευτελιστικό ποσό πώλησης τους καταδεικνύουν τουλάχιστο αμέλεια στον τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε εκφράσει δημόσια πολλές φορές τη θέση μας: είμαστε υπέρ της εξεύρεσης τρόπου με τον οποίο νόμιμα θα επιστρέψουν τα περιουσιακά στοιχεία στους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, για να επέλθει σε κάποιο βαθμό δικαιοσύνη. 

Η αδικία που έχει γίνει εις βάρος αυτών των ανθρώπων είναι τεράστια και ευθύνη φέρει και η Πολιτεία και η Βουλή, και ιδιαίτερα η Κεντρική Τράπεζα. Για μας δεν είναι αρκετό να έρχονται στη Βουλή κατά καιρούς κάποιοι και να μας λεν πως δεν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. 

Είναι δουλειά της Κυβέρνησης και της Αρχής Εξυγίανσης να βρουν τον τρόπο, ο οποίος υπάρχει, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πριν εξανεμισθούν πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής.