Όσα αναφέρονται στην επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γενικό Εισαγγελέα για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής που θα εξετάσει υπουργικές αποφάσεις αναφορικά με τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων, είναι εξόχως ανησυχητικά  και πρέπει να τύχουν της δέουσας προσοχής.

Ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος από το Υπουργικό, πέραν των σοβαρότατων επιπτώσεων στο περιβάλλον, μπορεί να μας φέρει μπροστά σε τεράστια πρόστιμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που ήταν εν γνώσει όπως φαίνεται των αρμόδιων Υπουργών. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επομένως, θεωρούμε αυταπόδεικτη την ανάγκη να διερευνηθούν οι λόγοι που λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις.

Τέλος θα συστήναμε στους αρμόδιους Υπουργούς των οποίον τον έλεγχο ζητά ο Γενικός Ελεγκτής, να τοποθετηθούν στην ουσία του ζητήματος και να αφήσουν κατά μέρος τις επιθέσεις στο πρόσωπο του τελευταίου. Αυτές ούτε πείθουν, ούτε λύση δίνουν στο πρόβλημα.

Απαιτούμε σεβασμό στο θεσμό. Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ας σταματήσει επιτέλους το ροκάνισμα της αξιοπιστίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από την κυβέρνηση.